Автосервиз за диагностика двигатели - ЕТ МОТОРТЕСТ. Добре дошли!  

ЕТ Мотортест

Услуги, предлагани от сервиза :

 

 

Компютърна диагностика бензинови двигатели
Компютърна диагностика бензинови двигатели
Компютърна диагностика дизелови двигатели
Компютърна диагностика дизелови двигатели
Пълна компютърна диагностика Мерцедес и Смарт
Пълна компютърна диагностика Мерцедес и Смарт
Смяна ангренажни ремъци, ангренажни вериги
Смяна ангренажни ремъци, ангренажни вериги
Откриване и отстраняване на кабелни повереди
Откриване и отстраняване на кабелни повереди
Текущо обслужване ходова част
Текущо обслужване ходова част
Смяна масло двигател, скорости, диференциал
Смяна масло двигател, скорости, диференциал
Диагностика, ремонт и настройка на карбуратори
Диагностика, ремонт и настройка на карбуратори
Диагностика и зареждане на автоклиматици
Диагностика и зареждане на автоклиматици
Други автосервизни услуги
Други автосервизни услуги
Компютърна диагностика бензинови двигатели:

Компютърната диагностика на неизправности по бензиновите двигатели при съвременните автомобили е не само препоръчителна, но и необходимост - за бързо и точно локализиране на проблема. За целта ние използваме както диагностична техника работеща с много марки, така и специализиран софтуер и хардуер за отделни марки, между които VW , Audi , Seat , Nissan (pre-OBD), BMW, Mercedes-Benz , Opel , Fiat и много други. Така се доближаваме възможно най-близко до нивото на обслужване във фирмения сервиз на съответната марка ,когато това е наложително.

В сервиза се извършва диагностика и на по-трудоемките системи механичен инжекцион, които все още намират приложение в някои автомобили.

Малка част от оборудването за диагностика можете да видите тук.

нагоре


Компютърна диагностика дизелови двигатели:

При съвременните дизелови двигатели се налага диагностиката на повреди да се извършва отново първо от специализирана компютърна техника и едва след това да се премине към механиката.Затова и при тях както и при бензиновите системи за успешно отстраняване на проблема първото условие е да се извърши компютърна диагностика. Отново се използват както техника за много производители, така и техника за определената марка (VW , Audi , Seat , BMW, Mercedes-Benz , Opel , Fiat и други ) .

Важна част при диагностиката на дизелови системи е определянето на състоянието и възможностите за ремонт на дизеловите дюзи от различни поколения ( механични, Common Rail, помпа-дюза ) . Например за Common Rail за това помага специализираното оборудване за измерване на обратното количество гориво от тях.

нагоре


Специализирана компютърна диагностика за Mercedes-Benz и Smart:

За собствениците на автомобили Mercedes Benz и Smart сервизът разполага с професионална система за пълна компютърна диагностика на двете марки.

Поддържа всички функции за четене и изтриване грешки, четене на данни в реално време на сензори и задвижващи механизми, кодиране и програмиране на блокове управление, различни специални функции за съответния модел, инициализиране блокове управление и датчици, например след смяна акумулатор, нулиране crash-data и много други за различните електронни системи в автомобила.

нагоре


Смяна ангренажен ремък , ангренажна верига:

Предвид тежките последици за двигателя при неспазване на сервизните инструкции при смяната на ангренажен ремък или ангренажна верига , се налага сериозен подход към тази на пръв поглед рутинна сервизна операция. Тъй като всеки двигател има особености , те трябва да се съблюдават в съответните каталози и да се спазват строго предписанията на производителя. Само така може да се достигнат безпроблемно предписаните дълги интервали между смяна на тези консумативи.

Сервизът разполага с комплекти за заключване на валовете за редица автомобили. Някои от тях са показани тук.

На снимката се вижда и комплектът, необходим за смяна на ангренажна верига на Opel двигатели 1.0 и 1.2 cm3 ( X10XE , X12XE ) . С помощта на такива инструменти ние можем да извършим правилно презацепване на вече грешно поставени ангренажни ремъци или вериги.

нагоре


Откриване и отстраняване на кабелни повереди:

Това са едни от най-трудоемките повреди, защото най-често са скрити на труднодостъпни места без директна видимост. За целта се използват детайлни електросхеми на съответата система в автомобила в комбинация с различни техники за ограничаване на мястото за повредата. Имайте предвид , че такъв тип ремонти отнемат повече време - налага се често да се отстраняват различни детайли, за да се проследи инсталацията.

нагоре


Текущо обслужване ходова част:

Сервизът разполага с подемник 3.5т за леки автомобили и микробуси , както и с различни по тонаж кранове и приспособления за текущо обслужване по ходовата част и окачването на автомобила : спирачни дискове , накладки , шарнирни болтове , носачи , амортисьори , карета , биелети и др.


нагоре


Смяна масло двигател, скорости, диференциал:

При нас можете да смените маслото на двигателя , скоростите ( автоматик и механични) и диференциал , както и прилежащите към тях филтри. Разполагаме с масла на различни производители и от различни класове. Съответното масло за автомобила се определя по каталожни данни.

нагоре


Диагностика, ремонт и настройка на карбуратори:

Предвид дългогодишното съществуване на сервиза , ние се явяваме едно от малкото места в София , където все още се извършват диагностика , ремонтни дейности и настройване на автомобили от по-старо поколение с карбураторно хранене. За правилното им настройване се използва газоанализатор.

нагоре


Диагностика, ремонт и зареждане на автоклиматици:

Сервизът разполага с професионална работна станция за зареждане на автоклиматци на германския производител Wuerth, за зареждане на фреон R134a в автомобилни климатични системи. Станцията дозира точно до грам вкарваното количество фреон, масло и добавки, както и помага за диагностика на неизправности в климатичната система. При нужда от ремонтни дейности или смяна на компоненти по климатичната система, има възможност за събиране на фреона с цел повторното му използване.

нагоре


Други автосервизни услуги:

За сервизни дейности , които не са описани тук , моля попитайте ни директно по удобния за Вас начин от раздел "Контакти".

нагоре

       Обратно към главната страница.